در طول روز مواقع زيادي بخصوص براي دانشجويان يا كساني كه با مطالب كاغذي سر و كار دارند پيش ميآيد كه نياز دارند چيزي را اسكن كنند و دسترسي به اسكنر هم ندارند. چاره كار به احتمال زياد در جيب خود شماست. بله درست حدس زديد. منظورم موبايل است. امروزه موبايلها قابليتهاي خوبي براي گرفتن عكس دارند و تقريباً بيشتر افراد به موبايل، آن هم موبايلهاي داراي دوربين ديجيتال، دسترسي دارند.
شايد بگوييد تا اينجاي كار كه چيز جديدي وجود ندارد، خودمان هم ميدانستيم چطور با موبايلمان عكس بگيريم. اما نكتهي ظريفي در اينجا وجود دارد و آن اين است كه عكسي كه از يك مطلب مثلاً يك يا چند صفحه از جزوه، صفحات كتاب، مطالبي كه روي تختهي كلاس نوشتهاند گرفته ميشود معمولاً به دليل زاويه داشتن عكس، نور ناهمگن محيط، چروك يا تاخورده بودن جزوه يا كتاب و غيره، شرايط مناسبي براي خواندن و احتمالاً چاپ كردن ندارند. اينجاست كه نرمافزار Snapter به كمك ما ميآيد.
Snapter نرمافزاري است كه به ما اجازه ميدهد از دوربين ديجيتال يا دوربين موبايل خود بعنوان يك اسكنر قابلحمل استفاده كنيم. اين نرمافزار عكسهايي كه با دوربين از كتاب يا جزوه يا تختهسفيد گرفتهايم را بعنوان ورودي گرفته و بطور خودكار عمليات زير را روي آن انجام ميدهد: زوايد عكس را قيچي ميكند، تصوير را ميكشد تا تمام صفحه را پر كند، انحنا و زواياي تصوير را از بين برده و آن را مسطح ميكند، پرسپكتيو عكس را تصحيح كرده و از حالت سهبعدي خارج ميكند، جهتگيري تصوير را با چرخاندن آن به ميزان كافي تصحيح ميكند و در يك كلام، تصويري را بعنوان خروجي به ما ميدهد كه انگار با استفاده از يك اسكنر مجهز گرفته شده است. حتي اگر از دو صفحه از كتاب هم عكس گرفته باشيد به راحتي ميتواند اين دو صفحه را از هم جدا كرده و انحناي موجود در وسط دو صفحه را هم صاف كند. در نتيجه اين عمليات، تصويري خواهيم داشت كه به راحتي قابل خواندن و حتي چاپ كردن است.
Snapter ميتواند عكسهاي گرفته شده از صفحات جزوهها، مطالب نوشته شده بر روي تخته سفيد، كارت ويزيت افراد، و صفحات كتاب را به خوبي تصحيح كند. بعنوان مثال، دو عكس زير را ببينيد كه اولي قبل از پردازش عكس بوسيله Snapter و دومي بعد از پردازش توسط نرمافزار ميباشد.
اين نرمافزار با حجم تقريبي ۱۱ مگابايت، داراي دو نسخهي رايگان و فروشي است. شما ميتوانيد نسخه رايگان نرمافزار را از اينجا دانلود كرده و به مدت ۱۴ روز به صورت رايگان از آن استفاده نماييد. البته نگران نباشيد چون بعد از ۱۴ روز نيز ميتوانيد از تمامي قابليتهاي نرمافزار (بدون هيچ كم و كاستي) استفاده كنيد و صرفاً يك واترمارك كمرنگ در پسزمينهي عكسهاي شما قرار ميدهد.
دو نرمافزار خوب ديگر هم براي اينكار وجود دارد:
۱- نرمافزار topocr كه علاوه بر قابليتهاي بالا، امكان شناسايي خودكار متون انگليسي را نيز دارد و نيز كاملاً رايگان است.
۲- سايت scanr كه عكس را از طريق ايميل از شما دريافت كرده و عمليات فوق را روي آن انجام ميدهد و سپس عكس پردازش شده را ميتوانيد دانلود كنيد.
اين دو گزينه را هم در يك پست ديگر معرفي خواهم كرد.
پس نوشت:
چند نكته را بايد موقع گرفتن عكس رعايت كنيد تا نتيجه خوبي عايدتان شود: ۱) عكس را از نزديكترين جاي ممكن بگيريد، ۲) تمامي عكس را در درون كادر جاي دهيد و چيزي از آن خارج از كادر نباشد، ۳) شيء اضافي در كادر نباشد، ۴) پسزمينهاي كه كاغذتان روي آن قرار دارد ساده و داراي سطحي يكنواخت باشد، ۵) عكس را از مركز كاغذ بگيريد.